Warmtepomp
Je kunt er bijna niet meer omheen, de warmtepomp gekte. De duurzame, kostenbesparende optie om je huis te verwarmen wordt steeds populairder. Boekee installaties installeert, repareert en onderhoudt warmtepompen, maar voorziet ook van passend advies.
Wat is een warmtepomp?
Hoe werkt een warmtepomp nou eigenlijk? Bij het verwarmen door een warmtepomp, wordt er geen gebruik gemaakt van gas maar het haalt warmte uit de omgeving (lucht, water of grond) en verplaatst deze naar een andere locatie, zoals de radiatoren of waterleiding. Dit proces kan ook worden omgekeerd, waarbij een warmtepomp wordt gebruikt voor koeling. De warmte wordt dan uit de ruimte onttrokken en wordt afgevoerd naar de buitenlucht of de grond.
Wanneer is een warmtepomp de juiste keuze
- Je wil gaan verduurzamen
- Je huis is verder goed geïsoleerd
- Je wil gaan besparen op energiekosten
- Je kan de investering nu doen
Boekee installaties geeft advies
De keuze voor een warmtepomp is er één die we allemaal ooit moeten maken, maar ook één die wel wat voeten in de aarde heeft. Daarom geven wij bij Boekee Installaties graag persoonlijk en vrijblijvend advies. Daarnaast verzorgen wij ook het onderhoud voor bijna alle warmtepompen en wij weten alles van de nieuwe wet- en regelgeving. Wij voorzien je graag van een eerlijk advies.
Neem contact met ons op en wij kijken mee met jouw situatie.
2 typen warmtepompen
Nu we weten hoe een warmtepomp werkt, is het belangrijk om te weten dat er 2 soorten warmtepompen zijn zodat je kan bepalen welke bij jouw huis past:
Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een traditionele cv-ketel. De warmtepomp wordt gebruikt om de woning te verwarmen wanneer de buitentemperatuur boven een bepaalde drempel blijft, terwijl de cv-ketel wordt ingeschakeld bij lagere buitentemperaturen of wanneer er meer warmte nodig is dan de warmtepomp kan leveren. Een hybride warmtepomp is daarom een goede oplossing voor woningen waar het niet mogelijk of rendabel is om volledig over te schakelen op een warmtepomp.
Monoblok warmtepomp
Een monoblok warmtepomp is een zelfstandige warmtepomp die volledig onafhankelijk werkt van een traditionele cv-ketel. Het bestaat uit één unit die warmte uit de omgeving haalt en deze gebruikt om de woning te verwarmen. Een monoblok warmtepomp is meestal makkelijker en sneller te installeren dan een hybride warmtepomp, omdat het geen extra aansluitingen of leidingen vereist.
Eenmalige of jaarlijkse onderhoud hybride warmtepomp/ warmtepomp boiler
Kosten standaard onderhoud: € 136,50 inclusief BTW.
Inbegrepen:
- Lek test koudemiddel eventueel bijvullen
- Druk test terwijl de warmtepomp draait op verwarmen
- Buiten unit schoonmaken buiten unit impregneren
- Doorlopen van het onderhoudsprotocol dit is merk afhankelijk
Bij een storing:
- Voorrijkosten 45,00 euro inclusief btw
- Daarna 65,00 euro inclusief btw per/uur
Inspectie bezoek
Dit is van toepassing als Boekee Central Heating de installatie niet heeft geplaatst.
- Ketel mag niet ouder zijn dan 5 jaar
- Aankoop of factuur moet aanwezig zijn
- Visueel controleren van de complete verwarmingsinstallatie
- Visueel controleren van de opstellingsruimte waar de cv-ketel hangt
- Visueel controleren van de rookgas afvoer en luchttoevoer
- Visueel controleren van de appendages
- Cv-vermogen uitlezen
- Testen van wantcontact doos van de ketel of er randaarde aanwezig is
- Testen van de thermostaat
- Testen van de ionisatie tijdens het draaien van de ketel op vollast
- Testen vollast en laaglast co/co2 meeting
- Aandachtpunten
- Beoordeling.
Kosten inspectie bezoek: € 99,50 inclusief btw.
Alle materialen die gebruikt worden zijn van officiële Nederland gevestigd leveranciers.
Waarom Boekee installaties
Bij Boekee Installaties begrijpen wij dat het comfort van een airco groot is. Daarvoor moet hij wel goed werken. Wij bieden daarom complete service voor installatie, vervanging en reparatie van airco’s. Wij staan elke dag klaar om jou te helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor jouw woning en behoeften. Wij zijn BRL100 gecertificeerd dus hebben alle nodige kennis en kunde in huis.
Veelgestelde vragen over warmtepompen
Kan een warmtepomp in elk huis worden geplaatst?
Ja, maar voor huizen die gebouwd zijn vóór 2000 kan het zijn dat er eerst aanpassingen aan de woning nodig zijn. Om dit te beoordelen komen wij altijd thuis langs om te beoordelen of dit nodig is.
Wat is het verschil tussen een hybride warmtepomp en een all-electric warmtepomp?
Een hybride warmtepomp werkt naast een cv-ketel. Bij een all-electric is geen cv-ketel meer nodig voor het verwarmen van het huis.
Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp onttrekt warmte uit bronnen rondom de warmtepomp. Door een ingebouwde compressor kan de warmtepomp de warmte vervolgens geconcentreerd afgeven. Dit is vergelijkbaar met de werking van een koelkast, maar dan omgekeerd.